(EMT-1:)Τεχνικές HVLA-Manipulation άνω και κάτω άκρων

Το σεμινάριο SMT-1 είναι προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του ΕMT-1.

Όπως διαπιστώνεται από την πρόσφατη αρθρογραφία ο μυοσκελετικός πόνος και η μυοσκελετική δυσλειτουργία των άκρων, σπάνια εμφανίζεται από μόνη της και σχεδόν πάντα συσχετίζεται με μια υποκείμενη δυσλειτουργία της ΣΣ.

Στο σεμινάριο δίνεται έμφαση στην εφαρμογή τεχνικών HVLA στις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων για την διαχείριση ποικίλων μυοσκελετικών παθήσεων. Γίνεται παρουσίαση και χρήση κατάλληλων μοχλών για την κινητοποίηση όλων των περιφερικών αρθρώσεων όπως την ακρωμιοκλειδική άρθρωση, την γληνοβραχιόνια, την βραχιονοκερκιδική, την βραχιονολένια, την πηχεοκαρική άρθρωση, το κεφαλωτό οστό, το πυραμοειδές, το σκαφοειδές, την άρθρωση του ισχίου, του γόνατος, την άνω και κάτω κνηµοπερονιαία άρθρωση, την ποδοκνημική, την υπαστραγαλική κ.α.

Επίσης, στα πλαίσια του EBP γίνεται τεκμηρίωση της χρήσης των HVLA της ΣΣ και των άκρων και των συνδέσεων τους με τα εμβιομηχανικά (περιφερικά), τα σπονδυλικά (τμηματικά) και τα φλοιώδη μοντέλα ως πιθανών μηχανισμών για την άμεση ανακούφιση από τον πόνο που παρατηρείται μετά από την εφαρμογή τους.