(SMT-1:) Εκμάθηση τεχνικών HVLA-manipulation της ΑΜΣΣ, ΘΜΣΣ, ΟΜΣΣ & των Ιερολαγονίων αρθρώσεων

Το σεμινάριο δίνει έμφαση στις εμβιομηχανικές αρχές και τις πρακτικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή των τεχνικών HVLA με ασφαλή τρόπο, σε όλες τις περιοχές της σπονδυλικής στήλης. Παρουσιάζονται μελέτες διαφόρων κλινικών υποθέσεων, με σκοπό την καλύτερη διάγνωση και διαχείριση τους, με βάση τον κλινικό συλλογισμό και τα βέλτιστα διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα. Οι σημειώσεις του σεμιναρίου, περιλαμβάνουν λεπτομερή περιγραφή και εικόνες όλων των τεχνικών HVLA, πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, που υπογραμμίζουν την θετική εφαρμογή των HVLA στη σπονδυλική στήλη, για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως του αυχενογενούς πονοκέφαλου, της οξείας και χρόνιας οσφυαλγίας, της δυσλειτουργίας της ιερολαγόνιας άρθρωσης.

 

Στόχοι σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

 

  • Να περιγράφουν τις ενδείξεις, τις προφυλάξεις και τις αντενδείξεις (σχετικές και απόλυτες) των HVLA – manipulation.
  • Να βασίζονται στον κλινικό συλλογισμό όταν επιλέγουν τεχνικές HVLA για διαφορετικές νευρομυοσκελετικές δυσλειτουργίες.
  • Να περιγράφουν και να εκτελούν τεχνικές HVLA σε όλες τις ζώνες μετάβασης: την άνω αυχενική μοίρα, την αυχενοθωρακική περιοχή, την θωρακοοσφυϊκή ζώνη και την περιοχή του ιερού οστού.
  • Να παρουσιάζουν ασφαλή και ικανοποιητική εφαρμογή των τεχνικών HVLA, αναφορικά με την προ-τοποθέτηση και την εκτέλεση τους σε όλες τις περιοχές της ΣΣ.
  • Να τοποθετούν καλύτερα το σώμα τους, κατά την εφαρμογή των HVLA, καθιστώντας το αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνικής κατά τη διάρκεια της.
  • Να συνδυάζουν μοχλούς-παραμέτρους με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή των τεχνικών στο ‘’ανατομικό όριο’’ των εμπλεκόμενων αρθρώσεων.