Πρόκειται για προχωρημένο σεμινάριο για την καλύτερη γνώση και εξοικείωση του Οστεοπρακτικού με διάφορα νευρομυοσκελετικά σύνδρομα και τη διαφοροδιάγνωση παθολογικών καταστάσεων, αναπτύσσοντας μια πολυσύνθετη θεραπευτική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τεχνικές κινητοποίησης, HVLA manipulation, ξηρά βελόνα, νευροδυναμική κινητοποίηση και θεραπευτική άσκηση.
Ο κλινικός συλλογισμός με τον καθορισμό συγκεκριμένων παραμέτρων, για τη σωστή διάγνωση και εφαρμογή των κατάλληλων μεθόδων θεραπείας, με σκοπό την ελάττωση ή την κεντρικοποίηση των συμπτωμάτων, καθώς και η αξιολόγηση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων μαζί με μια αναφορά στην ιατρική-φαρμακευτική προσέγγιση των συνδρόμων αποτελούν βασικούς στόχους στο συγκεκριμένο σεμινάριο.
Στόχοι του σεμιναρίου
- Αναγνώριση τυπικών (και μη) συμπτωμάτων των άνω και κάτω άκρων που σχετίζονται με τη ΣΣ.
- Ερμηνεία των ερευνητικών δεδομένων που υποστηρίζουν τη διάγνωση των συμπτωμάτων των άνω και κάτω άκρων που σχετίζονται με τη ΣΣ.
- Ερμηνεία της ερευνητικής απόδειξης που υποστηρίζει τις συγκεκριμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.
- Αποτελεσματική διαφορική αξιολόγηση των αναφερόμενων συμπτωμάτων.
- Εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και υποστήριξη με κλινική αιτιολόγηση με σκοπό τη μείωση ή την κεντρικοποίηση των συμπτωμάτων.
- Δημιουργία μοντέλων θεραπείας με πολλαπλές παρεμβάσεις, όπως δυναμική έλξη, σταθεροποίηση, χειρισμούς, ασκήσεις, νευροδυναμική και τη τεχνική της ξηράς βελόνας.
- Χρήση κατάλληλων εργαλείων για την αξιολόγηση του αποτελέσματος σε ασθενείς με συμπτώματα στα άνω και κάτω άκρα που σχετίζονται με τη ΣΣ.
- Επισήμανση του ρόλου, των κινδύνων και των οφελών της Ιατρικής στη Διαχείριση Πόνου.